Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@03:05:19 GMT

سفیدبالانی به اسم سفیر امید و زندگانی

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۴۱۹۲۲

سفیدبالانی به اسم سفیر امید و زندگانی

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، ویروس جدید کرونا با نام رسمی "کووید-۱۹" برای نخستین بار در ۱۲ دسامبر در شهر ووهان چین دیده شد. پس از آن کمیسیون بهداشت و درمان شهرداری ووهان اعلام کرد که ۲۷ نفر از افرادی که با بازار غذا‌های دریایی شهر در ارتباط بوده است، به این بیماری مبتلا شده اند و پس از آن این بازار بسته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از این که ویروس کرونا در بیشتر شهر‌های چین دیده شد، دولت چین به منظور پیشگیری از گسترش این بیماری، حمل و نقل عمومی در ۱۳ شهر را متوقف کرد. مقامات چین از مردم این کشور درخواست کردند تا به شهر ووهان که محل اصلی انتشار این ویروس است سفر نکنند. هم چنین به ساکنان شرکت توصیه شده تا در شهر بماند و از خانه‌های خود خارج نشوند.

رد پای ویروس کرونا در ایران

این ویروس اوایل اسفند ماه ۹۸ با دو مورد ابتلا در قم کار خود را آغاز کرد و تا به امروز در سراسر ایران ۱۰ هزار و ۷۵ نفر را به خود مبتلا ساخته است.

اگر چه خوشبختانه تاکنون ۳ هزار و ۲۷۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بهبود یافته و ترخیص شده اند، اما در مقابل ۴۲۹ نیز جان خود را از دست داده اند.

ثبت ۶۵ مورد مثبت کرونا در استان کرمان

مهدی شفیعی، مدیر گروه مبارزه با بیماری‌ها و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تعداد موارد مثبت کرونا در استان کرمان را ۶۵ نفر اعلام کرد و گفت: در مجموع تا امروز ۲۲ اسفند ماه ۹۸، ۴ نفر فوت کردند و ۱۰ نفر نیز بهبود یافته و ترخیص شده اند.

او افزود: با توجه به افزایش موارد مثبت در استان کرمان، از همشهریان عاجزانه درخواست داریم تا ضمن رعایت اصول بهداشت فردی، مگر در مواقع ضروری در خانه بمانند و از منزل خارج نشوند.

علائم ویروس کرونا چیست؟

علائم بیماری مبتلا به کرونا تقریباً ۸۰ درصد شبیه به سندروم حاد تنفسی سارس است و از طریق سرفه و عطسه به دیگران سرایت پیدا می‌کند. بیماری کرونا در ابتدا سبب بروز علائمی مانند تب بالا، گلو درد، سرفه، تنگی نفس و اسهال می‌شود و در مراحل بعدی و پیشرفته بیماری سبب بروز ذات الریه و نارسایی کلیه شده که در نهایت می‌تواند منجر به مرگ افراد شود.

از آن جایی که علائم اولیه بیماری کرونا شباهت بسیار زیادی به سرماخوردگی دارد، در ابتدا قادر به تشخیص بیماری نخواهید بود. با کمک نمونه برداری از مخاط بینی و گلو خون و یا انواع آزمایشات دیگر می‌توان ریشه بیماری را تشخیص داد. در حالت خوش بینانه انتظار می‌رود که علائم بیماری پس از چند روز از بین برود. اما در صورتی که ویروس کرونا به دستگاه تنفسی (نای و ریه) نفوذ کند، به خصوص در افراد سن بالا و یا افرادی که دارای بیماری هستند، سبب ضعف سیستم ایمنی شده و به ذات ریه منجر می‌شود.

پزشکان و پرستاران در خط مقدم مبارزه با کرونا

ویروس کرونا روز به روز در حال قربانی گرفتن است و این روز‌ها این بار سنگین بر دوش پزشکاران و پرستاران عزیز و دلسوزیست که بی ادعا و متواضعانه در این راه تلاش می‌کنند و حتی جان می‌دهند، سفیدبالانی که عاشق و شیفته خدمت اند.

بیش از ۱۵۰ هزار پرستار در خط مقدم مقابله و مهار ویروس کرونا، شبانه روز در مراکز درمانی کشور از سلامت مردم مراقبت می‌کنند، سفیران امید و زندگانی که روز و شب در کنار دردمندان همواره حاضر و ناظرند.

تقدیم به پرستاران سرزمینم

امروز از تو می‌گویم، توی‌ای سفیر مهربانی، تو که جامه‌ی سفیدت امید را بازگو می‌کند، این روز‌ها خسته ای، تنت از این همه زحمت و سختی رنجور است و شاید حتی بدون تجهیزات و ماسک استاندارد در کنار تخت بیماران کرونا روز‌ها را به شب و شب‌ها رو به روز می‌گذرانی.

من و تک تک مردم این سرزمین، بر دستانت بوسه می‌زنیم و فداکاریت را در تقویم مهربانی دل‌ها ثبت می‌کنیم. تو امروز برای ما رزمنده‌ی دیروزی که بدون ماسک در هوای بمباران شیمیایی نفس می‌کشی، اما به دیگران جانی دوباره می‌بخشی.

تو عشق این سرزمینی، امروز برای تو و برای خوشبختیت دست به دعا گرفته ام، برای روز‌های شیرین زندگیت، برای تو که بی ادعا تلاش می‌کنی، تویی که امروز در خط مقدم این بحران بزرگی.

تو‌ ای پرستار، تو را می‌ستایم.

بیایید کرونا را شکست دهیم

این روز‌ها که می‌گذرد، هر روز دعا می‌کنم، یک شمع خاموش نشود، یک تنفس نگیرد، یک زندگی به سردی نگراید، یک نفر از بینمان نرود، آی آدم‌ها که در این شهر نشسته اید، اینجا یک نفر به کمک نیاز دارد، یک نفر می‌خواهد زندگی کند، من و تو در مقابلش مسئولیم، بیایید هر کدام بخاطر دیگری در خانه بمانیم، بیایید بخاطر دیگری تحمل کنیم، بیایید دست به دست هم دهیم و این روز‌های سخت بحران کرونا را با هم مدیریت کنیم. بیایید در خانه بمانیم.

من و تو روز‌های زیبایی را در پیش رو داریم، من و تو می‌خواهیم در کنار هم و با هم، این روز‌ها را سپری کنیم، چه فایده اگر عزیزی در بینمان نباشد، چه فایده اگر در غم عزیزانمان روز‌ها را بگذاریم. من و تو باید به عشق حضور عزیزانمان روز‌های شیرین زندگی را بگذارنیم.

پس خواهش می‌کنم بیایید در خانه بمانیم.

به امید روز‌های شیرینِ فردا و شکست کرونا

انتهای پیام/ب

مریم سادات بهادر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا علوم پزشکی ویروس کرونا روز ها من و تو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۴۱۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟

آیا این امکان وجود دارد که نانوذرات از دستگاه گوارش عبور کرده و دارو را مستقیم به بافت مغز برسانند؟ محققان دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گویند بله و انتظار می‌رود آخرین یافته‌های آنها برای بیماران مبتلا به اختلالات نورودژنراتیو مانند مولتیپل اسکلروزیس یا ام‌اس، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS و بیماری پارکینسون یا PD مفید باشد. این کار با همکاری شرکت کلین نانومدیسین انجام شده است.

به گزارش ایسنا، مرتضی محمودی، دانشیار گروه رادیولوژی در کالج‌های پزشکی استئوپاتی و پزشکی انسانی و سلامت دقیق دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گوید: ما بر روی شناسایی هویت بیولوژیکی نانوذرات از جمله نوعی از پروتئین‌ها که به سطح می‌آیند، متمرکز هستیم. این موضوع مهم است زیرا نوع پروتئین‌هایی که به سطح می‌آیند، الگوی منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهند که می‌تواند ما را برای عبور از سد خونی مغز و کار مستقیم در بافت‌های مغز یاری کند.

محمودی و تیم تحقیقاتی او دو مقاله در مورد هویت بیولوژیکی نانوذرات منتشر کرده‌اند. اولین مورد با عنوان «Measurements of heterogeneity in proteomics analysis of the nanoparticle protein corona across core facilities » در سال ۲۰۲۲ در نشریه Nature Communications منتشر شد.

دومین مقاله این گروه با عنوان « A uniform data processing pipeline enables harmonized nanoparticle protein corona analysis across proteomics core facilities » در ماه ژانویه ۲۰۲۴ در Nature Communications منتشر شد.

محمودی می‌گوید: نانوذرات یکسان با پروتئین کرونا را تهیه و به ۱۷ مرکز ارزیابی مختلف ارسال کردیم. ما تنوع داده‌های قابل‌توجهی را از پروتئین‌های ارسالی دریافت کردیم، بنابراین روشی برای تجزیه و تحلیل برای کمک به آزمایشگاه‌ها در بازتولید دقیق‌تر داده‌ها از هویت بیولوژیکی نانوذرات ایجاد کردیم. این ابزار به جامعه علمی کمک می‌کند تا در تحلیل نتایج هماهنگ‌تر شوند.

محمودی می‌گوید: از آنجایی که ما بیش از ۱۵ سال تجربه تجزیه و تحلیل قوی کرونا پروتئین را داریم، توانستیم با شرکت کلین نانومدیسین (Clene Nanomedicine) برای روشن کردن هویت بیولوژیکی نانوذرات آنها همکاری کنیم.

CNM-Au۸ سوسپانسیونی از نانوبلورهای طلا است که بیماران می‌توانند به صورت خوراکی مصرف کنند. نانوکریستال‌ها از طریق دستگاه گوارش عبور کرده و وارد سیستم گردش خون بدن می‌شوند، جایی که با پروتئین‌های خون و سایر مولکول‌های زیستی برهم‌کنش می‌کنند و توسط آنها پوشانده می‌شوند.

به نقل از ستاد نانو، محمودی توضیح داد که این ترکیب توانایی نانوبلورها را برای عبور از سد خونی مغزی افزایش می‌دهد. تحقیقات ما نشان می‌دهد که این نانوبلورهای طلا که با استفاده از روشی جدید برای تشکیل ساختارهای خاص و بدون سورفکتانت‌ها ساخته شده‌اند، می‌توانند یک کرونا پروتئین متمایز تشکیل دهند که دسترسی به بافت مغز را تسهیل ‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • تربیت فضلای دین توسط ماموستا فخری از حسنات ماندگار دفتر زرین زندگانی آن عالم فقید است
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد